gr

.........Σελίδες πολιτισμού της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" - * http://www.arkadiko-vima.blogspot.gr/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Βρίσκω την τηλεόραση πολύ εκπαιδευτική: Κάθε φορά που κάποιος την ανοίγει, πάω σε άλλο δωμάτιο και διαβάζω». - Groucho Marx
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~
Επιμέλεια Σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................................................για τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό.......................

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ της ΜΑΓΙΑΣ ΒΑΝ ΓΟΥΑΓΚΕΝΕΝ

    ΝΕΑΝΙΚΗ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ  
[Από 12 ετών]

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ -
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ 
της  ΜΑΓΙΑΣ ΒΑΝ ΓΟΥΑΓΚΕΝΕΝ
Σελίδες 304, Αθήνα 2015
Εκδόσεις Ψυχογιός


Είναι δυνατόν τα ρόλεϊ, οι κορσέδες, η βαζελίνη και μια σειρά πέρλες να κάνουν ένα ντροπαλό κορίτσι να βγει από το καβούκι του; Η Μάγια Βαν Γουάγκενεν πρόκειται να το μάθει πολύ σύντομα. 
Η Μάγια δεν ήταν ποτέ δημοφιλής. Μάλλον ανήκε κάπου στον πάτο της κοινωνικής ιεραρχίας, «στο χαμηλότερο επίπεδο ανθρώπων στο σχολείο που δεν πληρώνονται για να είναι εκεί». Προτού ξεκινήσει την Τρίτη Γυμνασίου, όμως, αποφασίζει να κάνει ένα διαφορετικό κοινωνικό πείραμα: να ακολουθήσει για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έναν οδηγό της δεκαετίας του ’50 με θέμα «Πώς να γίνεις δημοφιλής», γραμμένο από την Μπέτι Κορνέλ, πρώην έφηβο μοντέλο. 
Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά, συχνά στενόχωρα αλλά γεμάτα εκπλήξεις. Με χιούμορ και χάρη, το ταξίδι της Μάγια θα προσφέρει στους αναγνώστες όλων των ηλικιών ένα μάθημα αυτοπεποίθησης και θα τους βοηθήσει να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι δημοφιλής.

~~~~~~~~~~~~

Η ΜΑΓΙΑ ΒΑΝ ΓΟΥΑΓΚΕΝΕΝ είναι δεκαέξι χρόνων. Όταν δε γράφει στον υπολογιστή της, της αρέσει να διαβάζει, να βλέπει αγγλικές τηλεοπτικές σειρές και να τρώει σοκολάτα. Ζει με τους γονείς της και τα δύο αδέλφια της στην πολιτεία της Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορεί να είναι στο λύκειο, αλλά εξακολουθεί να μοιράζεται το δωμάτιό της με τον μικρότερο αδελφό της. Ως εκ θαύματος, δεν έχουν ακόμα σκοτώσει ο ένας τον άλλον! Το 2013 το περιοδικό Time τη συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τους εφήβους με τη μεγαλύτερη επιρροή. Το βιβλίο της ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ κυκλοφορεί σε 20 γλώσσες, ενώ τα κινηματογραφικά του δικαιώματα έχουν πουληθεί στην Dreamworks.